Profil

Fair Trade Bazaren åbnede i 1993 og er i dag en af landets ældste Fair Trade butikker. Det er en forening drevet i fællesskab af personlige medlemmer og butikkens stifter, U-landsforeningen Svalerne i Aarhus. Til daglig passes den af professionelt personale i samarbejde med ca. 30 frivillige.

Fair Trade sikrer producenterne en fair betaling og gode arbejdsvilkår, og jo flere varer, butikken sælger, desto mere køber vi fra producenterne. Derfor tilstræber vi i videst muligt omfang at holde butikkens egen indtjening på varerne på et niveau, der sikrer fair priser for både producenter og kunder.

Al overskud i Fair Trade Bazaren går til at forbedre butikken og til at støtte opstarten af andre Fair Trade Butikker i Danmark. Vi involverer os således ikke i bistandsarbejde, men koncentrerer os om det, vi har forstand på, nemlig at fremme handel på Fair Trade vilkår. Vi har ikke desto mindre stor respekt for bistandsorganisationernes arbejde, som er af uvurderlig betydning for mange mennesker, som ikke nås af Fair Trade.

Butikkens varer fremstilles af dygtige kunsthåndværkere og bønder, der er Fair Trade-certificerede og World Fair Trade Organization www.wfto.com eller Fairtrade Labelling Organisation www.fairtrade.net. Vi har også enkelte ikke-certificerede varer, som vi selv vurderer efterlever kravene til Fair Trade.

 I Fair Trade Bazaren finder du

– Hængekøjer

– Kurvevarer og dørmåtter

–  Smykker

– Tasker

– Tørklæder, sjaler og uldvarer – bl.a. alpaca-strømper

– Glas, porcelæn og anden brugskunst

– CE-certificeret Legetøj og musikinstrumenter

– Kort og andre papirvarer

– Verdensmusik

– Økologisk kaffe, te og chokolade – bl.a. den efterspurgte instant kaffe fra Tanzania

Mange af vore varer er lavet af genbrugsmaterialer