Nyheder

 

 Afslappende hængestol nu med fodstøtte

 

     Kokon hængestol    595,- kr.

 

I en kraftig bomuldskanvas med snore af polyester. Barren er lavet af bæredygtigt produceret sydlig fyr fra Honduras eller Chile og er 112 cm lang. Hængestolene med fodstøtte har en totalhøjde på 150 cm og kan bære en vægt på 140 kg. De forhandles, ligesom vore andre hængestole og hængekøjer i mange forskellige designs, både meget farverige og i enkle naturfarver.
Hængestolene er fremstillet af kunsthåndværkere tilknyttet det privatejede firma Exporsal i El Salvador, hvis hængekøjer Fair Trade Butik Bazaren har forhandlet i mange år. De ca 200 kunsthåndværkere lever flere forskellige steder i El Salvador fordelt på ca 30 værksteder. Råvarerne forarbejdes og farves med garanteret AZO-frie farver på en fabrik i nærheden af hovedkontoret.
Exporsals ledelse lægger stor vægt på at kombinere en sans for traditionelt håndværk med et bæredygtig socialt koncept for fremtiden, bla. ved at gøre det muligt for arbejderne at arbejde i nærheden af deres børn, som bl.a. får skolematerialerne betalt af Exporsal. Miljø, løn- og arbejdsforhold osv. er fuldt i overensstemmelse med internationale Fair Trade standarder og er evalueret af EZA, Østrig, på vegne af EFTA (European Fair Trade Organization). www.exporsal.com
 Fine små øreringe fra Calypso, Chile
 
 Ørestikker, kvadratiske eller runde   65,- kr.
Calypso Chile er startet af Marcela Cofre og hendes familie i 1996 med designs, som er inspireret af en blanding af chilenske traditioner og natur. 

Alle Calypsos varer er håndlavede af glashåndværkere med over 20 års erfaring. Hvert produkt er lavet af en blanding af vinduesglas og genbrugsflasker, som er samlet op af affaldssamlere i Santiago i Chile.

 

Ensfarvede øre
ringe,
rektangulære                  75,- kr.
Øreringene laves som fusionsglas. To ens stykker rudeglas udskæres i den ønskede form. Der lægges maling på det ene stykke, mens der tegnes figurer med en fin pensel på det andet. Farvestoffet indkapsles ved at lægge de to glasstykker sammen med de malede sider mod hinanden. Derefter opvarmes de til 850-900 grader i en ovn. Den høje temperatur får de to glasstykker til at smelte sammen således, at farvestoffet indkapsles mellem de fusionerede glaslag.
Calypso Chile er medlem af wfto. www.calypsochile.com

 

Vi sender gerne varer overalt i landet mod betaling af fragt.
Send en mail til bazaren@fairbutik.dk og vi oplyser fragtpris.
Find os på Facebook
‘Synes godt om’ Fair Trade Butik Bazaren på Facebook og få de seneste opdateringer om nyheder og events.
Fair Trade Butik Bazaren • Guldsmedgade 8A • 8000 Aarhus C
Tlf. 8618 5111 • bazaren@fairbutik.dk • www.fairtradebazaren.dk